29 sept. 2009

Un pic de culoare

Cand eram mica imi placea la nebunie sa "pictez"...mai bine spus sa murdaresc tot ce prindeam cu culori cat mai vii :)
Aveam prieteni care isi puteau etala talentul chiar si pe peretii camerei, desigur suportand mai apoi consecintele. Chiar si acum ma tenteaza ideea.. din pacate acum sunt constienta ca nu am deloc talent. Dar cand esti copil acest aspect nu conteaza, iar activitatea in sine are nenumarate beneficii: stimuleaza creativitatea, ajuta copilul sa descopere un nou mod de exprimare, pentru un copil mic este mult mai usor sa invete culorile cu ajutorul unei activitati distractive.
Si de ce nu puteti incerca impreuna cu el sa va redescoperiti talentele ascunse, acest lucru fiind doar un bonus pe langa faptul ca veti petrece cateva momente minunate impreuna.
Ca sa fiti siguri ca nu vor avea loc distrugeri insemnate este indicat sa delimitati dinainte spatiul in care va avea loc ativitatea. Puteti alege ca loc de desfasurare o masa sau direct pe jos, eventual acoperind parchetul cu o folie.
Am cautat cateva retete pentru prepararea unor culori care sa fie naturale si sigure pentru copil, astfel incat sa nu existe riscul ca pielea sa se irite. Prin urmare:

  1. Cea mai simpla reteta
Aveti nevoie de: - 1 cana faina
- 1 cana de apa rece
- 3 cani de apa fierbinte

Amestecati faina si apa rece pana cand obtineti o pasta moale. Turnati treptat amestecul in apa fierbinte si lasati sa dea in clocot amestecand continuu.
Dupa ce s-a racit puteti incepe joaca


2. Reteta nr.2

Aveti nevoie de: - 1/2 cana amidon
- 3 lingurite zahar
- 1/2 lingurita sare
- 2 cani apa rece

Amestecati toate ingredientele intr-o oala si lasati-o la foc mic timp de 10 - 15 minute. Continuati sa amestecati pana cand pasta capata consistenta unui gel clar. Luati oala de pe foc si asteptati sa se raceasca.

Dupa ce amestecul s-a racit pregatiti cateva boluri sau cani si impartiti cantitatea in mod egal. Acum pentru a obtine diferite culori puteti adauga diferite sucuri de fructe/legume:








- sfecla rosie/rodii - rosu
- portocale - portocaliu
- afine, mure- mov inchis, negru
- diverse siropuri cum ar fi cel de brad - verde






In plus pentru o reteta simpla dar extrem de delicioasa puteti folosi prafuri de budinca pe care sa le diluati in functie de consistenta pe care doriti sa o aibe pasta. Avantajul este ca sunt deja colorate si puteti gasi usor un magazin cu produse bio care comercializeaza si prafuri de budinca naturale. Singura problema ar fi sa va decideti daca le mancati sau pictati...

1 comentarii:

Hiacint spunea...

Diana, as vrea sa iti propun ceva, dar nu gasesc o adresa de contact. Poate nu m-am uitat eu bine, dar vrei, te rog, sa imi scrii un rind la mihaela[at]bookblog[punct]ro?

Trimiteți un comentariu