3 sept. 2009

Idei pentru reciclarea jucariilor



Copiii tind sa acumuleze foarte multe jucarii si pe masura ce cresc uita sau se plictisesc de ele. Anual aproximativ 13 milioane de jucarii ajung la gunoi deci de ce sa nu incercam sa le reciclam?
Atunci cand copilul s-a plictisit de o jucarie aceasta poate deveni o jucarie noua pentru alt copil care va fi extrem de fericit sa o primeasca.

Puteti incepe prin a ruga copilul sa-si sorteze jucariile si sa le aleaga pe cele de care s-a plictisit sau care nu-i mai plac. Apoi impreuna puteti decide ce sa faceti cu ele. In loc sa le aruncati le puteti dona si astfel aveti ocazia perfecta de a purta o discutie despre mediu si reciclare.

Jucariile pot fi donate catre:

Un spital de copii - exista sute de copii aflati in tratament, unii ramanand in spital timp de mai multe saptamani sau chiar luni. Aceste jucarii ii pot face, chiar si pentru o clipa, sa uite de suferinta.

O organizatie non-guvernamentala - care le poate utiliza pentru a strange fonduri pentru copii defavorizati.


Un orfelinat - copiii orfani sunt foarte singuri. Aceste jucarii le pot aduce un zambet! Iar dumneavoastra va veti simti minunat.

O familie saraca - daca cunoasteti o familie cu multi copii, care se descurca greu sunt convinsa ca aceste jucarii iar face extrem de fericiti.







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu