31 aug. 2009

Jucarii din lemn

De ce ar trebui sa preferam jucariile din lemn in locul celor din plastic?
1. In primul rand jucariile confectionate din lemn sunt o alternativa naturala si sigura comparativ cu cele din plastic care pot contine substante chimice toxice cum ar fi PVC-ul (ftalatii). Acest lucru are o importanta majora in cazul bebelusilor care au tendinta de a baga totul in gura, in special in perioada de crestere a dintilor.
2. Jucariile din lemn organice prezint avantajul unei texturi, culori si chiar gust extrem de placute, unele tipuri de lemn au proprietati antimicrobiale: de exemplu jucariile confectionate din lemn de cires.
3. Pentru a avea un luciu estetic jucariile din lemn sunt finisate cu ceara de albine, care este complet naturala si sigura. Jucariile din plastic care sunt finisate prin vopsire pot contine plumb (substanta extrem de toxica, in special in cazul bebelusilor).
4. Jucariile din lemn sunt rezistente si biodegradabile, deci prietenoase cu mediul,din pacate jucariile de plastic ajung de cele mai multe ori la containere, dar plasticul nu este biodegradabil.
5. Majoritatea jucariilor din plastic sunt zgomotoase si supra-stimuleaza copilul. De cele mai multe ori prin apasarea unui buton se declanseaza un sunet sau o melodie. Acest lucru demonstreaza copilului doar relatia cauza-efect. Atunci cand copilul se joaca cu jucarii din lemn, acestea il ajuta sa-si dezvolte abilitatile de rezolvare a problemelor, sa-si imbunatateasca indemanarea si nu in ultimul rand ii stimuleaza creativitatea. Mediul de joaca este calm iar copilul se poate concentra pe creare, vorbit si inventat.

4 comentarii:

Mamica Bio spunea...

Felicitari pentru blog si spor la treaba de acum incolo! O sa te pun in blogroll!

Diana spunea...

Multumesc mult de tot, chiar am nevoie de incurajari :)

Anonim spunea...

Succes pe mai departe.

Ramona spunea...

Sunt o mamica care a ales sa stea cat mai mult cu fetita ei.
Sunt o mamica careia i-au placut mereu jucariile din lemn.
Sunt o mamica care a cheltuit foarte multi bani pe jucariile din lemn existente pepiata autohtona.
Pana cand, incurajata de succesul jucariilor, a reusit sa deschida un mic magazin on-line doar cu jucarii din lemn. Jucarii foarte frumoase si ieftine, jucarii fabricate mai mult in Romania.
Pentru cei interesati: http://kid.store.ro/.

Trimiteți un comentariu